Pajzsmirigy betegek diétája – 6 fogyasztandó és 4 elkerülendő étel

"Fölösleges időpocsékolás edzeni és diétázni, a pajzsmirigyem miatt úgy sem tudok fogyni..." - valószínűleg Ön is hallotta már ezt a mondatot közvetlen környezetében olyan valakitől, aki pajzsmirigy betegségben szenvedett. Ennek már csak azért is nagy a valószínűsége, mert a fejlett világban a lakosság igen jelentős hányada szenved valamilyen típusú pajzsmirigy betegségben.

A pajzsmirigy betegségek pedig - mint tudjuk - jelentős hatással bírnak anyagcserénkre, ezáltal közvetlenül hatnak testsúlyunkra is. A pajzsmirigy betegségeknek azonban nem csak a testsúly változás az egyetlen kedvezőtlen hatásuk, azoknak ugyanis, akik pajzsmirigy betegségben szenvednek, nagyobb kockázattal kell számolniuk az alábbi betegségek kialakulása kapcsán: szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség. 

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a szívbetegségek és a diabétesz kialakulásának valószínűségét is. Milyen ételeket fogyaszthatnak tehát a pajzsmirigy betegek?   

X

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Önnek szóló ajánlataink, Önt érintő cikkeink.

  • Személyes ajánlatok Önnek
  • Értesüljön legújabb cikkeinkről
  • Az Ön problémájára is lehet természetes megoldás
X

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Önnek szóló ajánlataink, Önt érintő cikkeink.